Voorwoord

Geloven in God, is geloven in iets wat niet direct zichtbaar is. En als je tot geloof komt is er niet opeens een God die je bij de hand neemt en je leven tot een onvoorwaardelijk en allesomvattend succes maakt. Eigenlijk gebeurt er, objectief gesproken, als je tot geloof komt, niet zo heel veel met je. Toch is juist dit tot geloof komen een allesomvattende verandering in je leven. Maar hoe kan dat dan?

Bijna ieder mens heeft wel eens het gevoel gehad dat er iets meer is tussen hemel en aarde. Iets wat wij mensen op het eerste gezicht niet echt kunnen waarnemen. Af en toe raakt het bewustzijn van de mens een dimensie die wij niet kennen, niet kunnen meten of verklaren, maar we voelen het wel. In de geschiedenis van de mensheid heeft dat tot gevolg gehad dat mensen van alles en nog wat zijn gaan aanbidden. Ook ik heb het universele gevoel van ‘er is meer tussen hemel en aarde’ gevoeld en heb al in mijn jeugd het wilsbesluit genomen om het God te noemen. Niet iets, mijn zijn, geweten of innerlijke kracht, maar gewoon God.

En dan blijkt dat God al heel lang geleden vanuit Zijn dimensie tot ons heeft willen spreken. Hij heeft in onze taal en in onze belevingswereld verteld wat er is gebeurd en wat er gaat gebeuren. Het resultaat is het voor de gelovige meest waardevolle boek dat er ooit is geschreven. De Bijbel.

Deze inleiding neemt je mee naar de essentie van Gods boodschap en het verlegt daarbij het accent van “in God geloven” naar “God geloven” en juist dat verschil brengt die allesomvattende verandering in je leven.

J.A. Gutman

Met dank aan mijn vader!